hypothecaire lening simulatie

Door | 3 maart 2012

Een huis aankopen is tegenwoordig bijna onbetaalbaar. Niet iedereen beschikt over een spaarrekening met meer dan 200.000 euro op. Een bankinstelling zal dan moeten helpen door middel van het verlenen van een woonkrediet aan een potentiële koper. De looptijd van deze hypotheek varieert van 10 tot wel 40 jaar. De leenbedragen zijn vaak hoog en met deze lange looptijd worden de kosten fan gespreid. In België zijn er vele hypotheekaanbieders en het is dan ook interessant om eerst op onderzoek uit te gaan.

Alvorens gebruik te maken van een hypothecaire lening simulatie is het natuurlijk noodzakelijk om te weten welk woonkrediet u precies wenst. Er zijn vele vormen. Allen brengen voor- en nadelen met zich mee. Jonge gezinnen opteren vaker voor een looptijd van 30 jaar, daar de kosten dan gespreid worden. Aan het einde van de rit zal dit natuurlijk wel duurder uitkomen. Keuzes maken doet u best nadat u advies hebt doorgenomen. Een hypotheekadviseur of een bankmedewerker kan bijvoorbeeld uw (financiële) leven bekijken en dit dan toetsen aan een passende hypothecaire lening.

Eenmaal u weet hoe en wat, dan is het tijd om de beste aanbieder te zoeken. Online kunt u bij bepaalde aanbieders een hypothecaire lening simulatie doorvoeren. Zo kunt u online berekeningen doorvoeren. Hoeveel moet ik maandelijks aflossen? Wat is het verschil als ik een vaste of een variabele rente neem? Vragen worden dan beantwoord. In Bepaalde gevallen zal een medewerker van een financiële instelling de hypotheek simulatie doorvoeren. Deze kan u dan ook meteen bijstaan met gespecialiseerd advies.

We raden u dan ook aan om her en der een hypothecaire lening simulatie door te voeren. Vergelijk tarieven, neem contact op met meerdere bankmedewerkers en neem voldoende informatie door. Dan pas bent u in staat om de beste hypotheek af te sluiten.