Hypotheek simulatie

Door | 3 maart 2012

Dankzij een hypotheek simulatie is het mogelijk om te berekenen hoeveel uw krediet gaat kosten. Een woonkrediet is namelijk een zeer complexe lening. Niet alleen de rente moet bekeken worden bij een berekening van de kosten, ook zijn er kosten aangaande de notaris. Dankzij dergelijke hypothecaire lening simulatie is het mogelijk om de maandelijkse aflossing te berekenen. Bepaalde aanbieders bieden dergelijke simulator aan op hun site. U hoeft dan bepaalde factoren in te geven: denk aan het leenbedrag, de looptijd en de gewenste rentevoet. Automatisch worden dan enkele berekeningen doorgevoerd en u weet meteen of het financieel allemaal haalbaar is.

Bij bepaalde aanbieders is het dan weer niet mogelijk om online een hypotheek simulatie door te voeren. Dan raden we u aan om een afspraak te maken met een bankmedewerker. Deze kan dit dan op kantoor doen. Overigens is dit dan ook de kans om gedetailleerd advies te vragen aan deze medewerker. Omtrent de fiscale voordelen, looptijd en hypotheekvorm kan deze u alles vertellen.

Eerst en vooral moet u dus precies weten wat u wenst te hebben. Er zijn enorm veel mogelijkheden bij de keuze tussen hypotheken. Eenmaal u weet wat u wenst te hebben, neem dan voldoende informatie door. Online wat hypotheek simulaties doorvoeren en ook bankkantoren van verschillende financiƫle aanbieders bezoeken is de boodschap. Zo krijgt u een overzicht van de kosten en bent u in staat om alles goed in te schatten.